De aanloop naar de LES

Omdat de verschillende sporen van de LES een flinke impact hebben op inwoners en hun leefomgeving houden we naast de technische haalbaarheid en de ruimtelijke inpasbaarheid ook consequent de maatschappelijke aanvaardbaarheid en haalbaarheid in het vizier. In de afgelopen periode is daar al mee gestart, door de Lokale Energiestrategie ook in verschillende digitale bijeenkomsten te bespreken met inwoners, en in een eerder stadium inwoners al middels een enquête te bevragen op hun wensen en ideeën.

De participatiebijeenkomsten hebben de volgende resultaten opgeleverd:

  • De inzichten, wensen en ideeën zijn afgewogen en meegenomen in de Lokale Energiestrategie;

  • De betrokken inwoners weten welke opgaves er liggen en welke mogelijkheden er in de gemeente Teylingen zijn om daar invulling aan te geven. Ze weten dus voor welke uitdagingen de gemeente staan als het gaat om de energietransitie;

  • De betrokken inwoners hebben inzichten opgedaan van andere deelnemers, waardoor zij ook hebben gezien dat er meerdere perspectieven zijn om naar de energietransitie te kijken.

Een uitgebreidere terugblik op het participatietraject in Teylingen is te vinden in de verslagen van de verschillende bijeenkomsten.

De participatiebijeenkomsten rondom de LES vormen dus een mooi startpunt voor een traject waarin inwoners meedenken en betrokken worden bij de implementatie van de Lokale Energiestrategie in de komende jaren.